Snart börjar deffen :)


Äntligen fint väder med sol!!










Hade ställt klockan på 10 imorse så vaknade då och gick upp för att käka en stabil frukost som bestod av Musli med solroskärnor, krossade linfrön och yoghurt. Samt 2 st kokade ägg och 2 rostade mackor med salami på. Även Multivitamin och omega 3 såklart. Kaffe och äpplejuice blev det till att dricka :)

Sen bar det av mot gymmet för att köra axlar och triceps som jag missade i veckan. Gick väl bra tyckte jag. Tränade på friskis och tycker inte man kör stenhårt där av någon konstig anledning. Antagligen för att folket på friskis är så jävla petiga och gnälliga. Skulle man släppa tunga vikter rakt ner i marken för att man inte vill skada sig t.ex eller man glömmer hänga av vikterna från stången så blir det ett jävla gnäll. Sånt är bara jobbigt. Friskis är till för pensionärer och disco"byggare".

Så nu sitter jag här och ska snart hoppa in i las duschas och sedan bege mig ner mot Ica i det fina vädret! för jävla gott väder e det ute!! Det var verkligen på tiden att solen tittade fram. Sommar ska bli så jäääävla fakking sköööönt!!!!

Om ca 4 veckor ska jag börja min första deff någonsin. Har tänkt att köra den stenhårt och till 100% seriöst. Det innebär att jag inte kommer dricka eller käka massa onyttigt i 8 veckor. Kommer även till att gå ut och gå på morgnarna innan jobb. Ska försöka gå innan jobbet 3-4 ggr i veckan och även cardio på gymmet. Ska dock inte tappa allt för mycket då jag inte vill tappa för mycket muskler heller. Men vi får väl se vad som händer!
Musklerna ska titta fram ordentligt iallafall! För man vill ju ändå vara fit till stranden i sommar :)
Varför detta är min första deff är för att enligt mig, så är det mycket bättre att bygga ett bra tag (2 år har jag tränat nu) innan man börjar deffa. För varje gång man deffar så tappar man styrka och muskler. Så är det bara. Sen hur mycket styrka och massa man tappar beror ju givetvis på hur man sköter sig med kosten och träningen.
Man bygger inte bra utan kaloriöverskott (som resulterar i underhudsfett). That's it.

Kreatin is tha shiet!

hallå för helvete. Var ett tag sedan man uppdaterade här.. Har tyvärr inte tillgänglighet till bilderna vi tagit på sistone då en polare har dem på sin kamera.. Men får väl ta och skriva lite stats osv..
Har även kört på kreatin nu i ca 3 veckor och har märkt bra skillnad i styrkan! Bäst har det gått för bröstträningen!
Har dratt mig lite för att stoppa i mig massa kreatin då jag tyckte jag fick mycket finnar i ansiktet.. Och det är ju inte speciellt roligt. Så nu efter ett uppehåll på minst ett halvår testade jag köra på det igen fast ett annat märke. Tycker inte jag har fått speciellt mycket finnar denna gången faktiskt. Skönt! För er som inte vet vad Kreatin är för något så kan jag berätta;

Kreatin används under intensivt arbete

Kreatin är ett ämne som redan finns i kroppen hos alla människor. En person som väger 70 kg har ca 120 g lagrat kreatin i kroppen. Kreatin får du tillsatt i kroppen genom att äta rött kött (där finns det mest kreatin) och även annat kött och fiskprodukter. Kreatin förser musklerna med energi och binder vatten i musklerna, vilket gör att du går upp något/några extra kilo. Men till effekten; kreatin används för att öka i styrka i framförallt styrketräning. Man orkar några extra repetitioner än om du kör utan kreatin som tillskott. Ett av få tillskott som verkligen fungerar enligt mig. Protein, kolhydrater och kreatin är de 3 tillskotten som ger bevisad effekt. Sen får alla andra säga vad dem vill om annat, men så är det bara. Sen visst, det finns annat som fungerar till en viss del också!

Energibufferten, som består av kreatinfosfat, används i huvudsak under intensiv träning som utförs under max 30 sekunder. När intensiteten sjunker är behovet av av snabb energi inte lika stor. Vid lågintensivt arbete kommer andra långsammare mekanismer att användas för att återskapa ATP.

 

 

 

Till passen!

 

Bröst, mage

 

Rak Hantelpress: 52 kg = 5a    52kg = 4a     47kg = 5+1

Uppåtlutande Hantelpress: 47kg = 4a   45 kg = 6+1    45 kg = 5a

Bröstpress i maskin: 104.3 kg = 6a     104.3kg = 6a

Kabelflies: 45 = 6  40 = 7  35 = 9 (Strikta och kontraherar ordentligt för pumpen)

 

Situps med vikt bakom nacken x 3 set

Cable Crunch 56kg x 3 set

Magmaskin x 3 set.

 

 

Biceps och underarmar

 

Rak skivstångscurl: 62,5kg = 5a   60kg = 5+1  60 kg = 4a  50 kg = 9

Hantelcurl: 24kg = 6a   24kg = 5a  24kg = 5a  (Var väldigt noga med att kontrahera och släppa ner sakta här)

Hammercurlstång: 40-45 kg = 10a   50-55kg = 6a (Var ganska död vid detta laget)

Liggande kabeldrag med brett grepp mot panna i cabletrissa: Fullt mag(80)x3 = 7,5,5 och en dropp på 50 med 8 reps.

 

Underarmscurl med hantlar: 12,5 kg = 8a    16kg = 7a    16kg = 7a

Curl för ovansidan av underarmen: Curlstång+2.5kg x 3 set.

 

Bilder kommer inom snar framtid!

 

Think BIG!

 

 

 

 



RSS 2.0